Huisregels

pandaachter

 

Om prettig met elkaar samen te leven en opvoeden hebben we in mijn huis een paar praktische afspraken waar we u vragen rekening mee te houden:

De minimale afname is bij dagopvang (0-4 jaar) 8 uur per dag en bij BSO 3 uur per dag per kind!

Wat u moet meenemen
* Voldoende luiers (eventueel kunt u ook een pak bij mij achterlaten dan geef ik door wanneer het bijna op is)
* Poedermelk (eventueel kunt u ook een pak/blik bij mij achterlaten dan geef ik door wanneer het bijna op is)
* Fles voorzien van naam
* Eigen knuffel/tut/speen voor het slapen
* Eventuele speciale voeding (potjes of dieetvoeding)
* Reservekleding denk aan zomer en winter kleding. Voor baby’s extra kleding ongeveer 3 setjes. Alle kindjes hebben zelf reservekleding bij. Ik heb niets. Bij zindelijkheid graag zorgen voor voldoende schone onderkleding.

Als u opvang bij mij afneemt is dit inclusief:
* Fruit (geen potjes die dient u zelf mee te geven)
* Broodmaaltijd (tenzij uw kind geen volkoren brood mag eten)
* Tussendoortje, evt. snack
* Drinken

Aanvullende informatie:
 Halen en brengen gaat in overleg. Behalve op tijden dat ik kinderen van school moet halen of naar school moet brengen.

Als ik uw kind van school moet op gaan halen gaat mijn uurtarief in vanaf het moment dat ik thuis vertrek en als ik uw kind moet wegbrengen bereken ik mijn tarief door totdat ik thuis ben. Doorgaans is dit 15 minuten, tenzij de school verder weg ligt. Dit wordt per kind en per moment berekend.


Wijzigingen of afmeldingen moeten 1 week van tevoren schriftelijk worden doorgegeven en vakanties een maand van tevoren, zodat ik rekening kan houden met de bezetting en de boodschappen. De uren worden wel doorberekend. Alleen de dagen dat Kinderopvang de Pandabeertjes is gesloten (m.u.v. feestdagen) worden niet berekend, zoals vakantie en bij ziekte.
Bij ziekte van uw kind of uzelf bereken ik de gereserveerde dagen ook door. U dient uw kind naast ziekmelden ook beter te melden.
Bij flexibele roosters ontvang ik graag een maand van tevoren het rooster. Het kan zijn dat ik niet altijd kan omdat ik maar maximaal 6 kinderen tegelijk kan plaatsen. Wees dus op tijd met aanvragen van de uren, want ik verwerk ze op volgorde van binnenkomst.

Noodopvang is in overleg altijd mogelijk mits ik plaats heb. Onder noodopvang versta ik opvang die binnen 48 uur moet plaatsvinden.

Mijn vakantieschema staat elk jaar zo vroeg mogelijk op de site, zodat u eventueel uw vrije dagen erop af kunt stemmen.

Ik maak geregeld foto’s van uw kind(eren), sommige zal ik online op mijn facebookpagina plaatsen, vooral de foto’s waarop de kinderen niet met hun gezicht op staan. Hiervoor heb ik wel uw handtekening nodig zodat iedereen beschermd wordt in de wet op de privacy.

Klachten
Als u een opmerking heeft, ook al vindt u het moeilijk om het te zeggen: zeg het toch. Samen willen we ervoor zorgen dat uw kind een leuke tijd heeft bij mij als gastouder en ik stel uw opmerkingen -positief en negatief – op prijs.

Laat altijd een actueel telefoonnummer achter waarop ik u kan bereiken bij noodgevallen !